Verbod asbest 2024

Sinds het Bouwbesluit 2012 is er op het gebied van asbest nog weinig veranderd. Het is nog steeds verboden om asbest te verwerken of grote oppervlakten asbest zelf te verwijderen. Wel hangt er een donkere wolk boven de panden waar op dit moment asbest in is verwerkt. Vanaf 2024, zo is de planning, is het niet langer toegestaan om op wat voor wijze dan ook asbest te bezitten. Elke vorm van asbest zal dan dus ook verwijderd moeten worden. Het is bevestigd dat asbestdaken vanaf 2024 sowieso verboden zijn.

Uiteraard geldt voor deze planning hetzelfde als voor veel andere politiek gevoelige zaken: het zou best kunnen dat het streven van 2024 niet gehaald gaat worden en deze termijn vervroegd of verlaat zal worden. De planning voor 2024 geldt voor zowel bedrijven als voor particulieren. Het is daarom van belang dat particulieren weten dat er in ieder geval een algeheel verbod op het houden van asbest ophanden is; het is goed hier op te anticiperen en bijvoorbeeld alvast offertes op te vragen voor het verwijderen van asbest. Op die manier kun je alvast sparen en weet je waar je aan toe bent.